• Alle artikelen uit de winkel kunnen telefonisch of per mail worden besteld.

GENTLEMEN’S COLLECTION VILLAGE CANDLE

Nieuw is de Gentlemen’s Collection Village Candle. Bijzondere en nieuwe geuren in een handige pot!De Gentlemen’s Collection is het stoeltje in het assortiment van Village Candle.

VILLAGE CANDLE GENTLEMEN’S COLLECTION

De Gentlemen’s Collection van Village Candle: zuivere elegantie, moderne verfijning en rijke, gedenkwaardige geuren. Elke kaars, heeft 3 lonten voor de beste geurbeleving. Deze collectie combineert trendy geuren zoals jeneverbes en leer met geaarde, vertrouwde tonen zoals balsem en vanille. Het is een gedurfde, innovatieve lijn die is ontworpen met met stoere en robuuste geuren in gedachten waardoor deze geschikt is voor heerlijke momenten!

De Gentlemen’s Collection is gemaakt van hoogwaardige geuren en paraffine was van voedingskwaliteit voor een schone, gelijkmatige verbranding.
Voorzien van 3 loodvrije, met de hand bijgesneden katoenen lonten.

BRANDDUUR 50 UUR.

Onze Premium Geurkaarsen van Village Candle:

Exclusieve dual lont technologie die schoner brandt en genereert minder roet dan de single lont stijl aangeboden door onze concurrenten. Meer licht, minder wax residu en pure, schone geuren. Die wil je toch graag hebben?
De geurkaars zit in een glazen pot met een deksel . Na het branden van de Village Candle Geurkaars blijft er een mooie bewaarpot over !
De Village Candle Geurkaars heeft 2 lonten ( Wicks ) wat zorgt voor een egale verbranding .
Bij een juist gebruik van de Geurkaars is er tot wel -15-170 uur geur plezier
Het gewicht is 737 gram ( 26 oz )

Er zijn 4 soorten kaarsen:

Klein - 25 branduren - € 12.95

Middel - 55 branduren - € 17.95

Groot - 105 branduren - € 23.95

Large - 170 branduren - € 28.95

 

Wat is een juist gebruik van de Village Candle Geurkaars ?
1 : Als je een geurkaars voor de eerste keer brandt, laat je de kaars minimaal 1 uur branden en maximaal 1,5 uur. Hierdoor activeer je de wax en geur, het lont raakt verzadigd met de geurende wax.
2: Kaars uitblazen: het beste kan je een kaarsendover gebruiken, dit voorkomt dat je roetdeeltjes in de wax blaast.
3: Bij het aansteken kijken of het lont niet te lang is, optimaal is de lont steeds af te knippen tot ongeveer 3 - 5 mm. Op de onderkant van de kaars staat aangegeven hoe lang de lont moet zijn, dit is verschillend per soort kaars. Dit voorkomt roetvorming en walm.
4: Het beste kan je daarvoor een lontknipper gebruiken Knippen doe je ook als er een soort bolletje op je lont ( wick) komt .
5: Elke keer als je de kaars aan hebt, laat je de kaars branden totdat de bovenkant van de wax tot min 1 cm geheel gesmolten is.
6: Een geurkaars niet langer dan 3 uur laten branden. De gesmolten wax blijft ook na het uitblazen nog lang nageuren en het voorkomt te hoge temperaturen die nadelig kunnen zijn voor de kwaliteit van de geur .
7: De geurkaars kan je beter niet meer branden als er nog ongeveer 1 cm wax onder in de glazen pot zit .De kans is dan aanwezig dat de pot knapt.
8: Het laatste beetje wax kan je eruit halen door de pot in een oude pan te zetten en deze op een warmte bron te plaatsen. Als de wax is gesmolten kan je het in bv een ijsklontjesvorm gieten, laten stollen en er uithalen,en je hebt nog een heerlijk waxblokje voor op een geurbrander.